Válás és ingatlan ügyben keresnek a legtöbben ügyvédi segítséget az interneten

Jogi szakcikk

Jól látszik, hogy egyre többen veszik igénybe az online felületet ügyvéd keresésben is, ingatlan és család ügyben keresünk legtöbbször ügyvédet az internet segítségével. 10 év alatt több mint 30.000 ajánlatkérés érkezett az ügyvédbróker rendszerébe.

Bár még mindig első helyen szerepel az ismerőseink ajánlása, ha ügyvédet keresünk (ahogy sok más szakterületen is), azonban egyre többen használják ki az internet adta lehetőségeket, hogy objektíven, több ügyvéddel találkozva, ajánlataikat meghallgatva válasszák ki a számunkra legmegfelelőbbet. Ezzel párhuzamosan egyre több ügyvéd is felismerte az internetes megjelenés fontosságát, és az előző évekhez képest már többen rendelkeznek saját honlappal, facebook oldallal, ezzel is építve vállalkozásukat.

A legtöbb, ingatlan adás-vétellel kapcsolatban ügyvédet kereső eset nem meglepő módon Budapestről érkezik, az országosan 3300 jogesetből csaknem a fele, 1400 ajánlatkérés érkezett a fővárosból, ezt követi Győr-Moson-Sopron és Fejér megye, a legkevesebben pedig Vas megyéből kerestek ügyvédet az interneten ingatlanügyben – Derül ki az Ügyvédbróker.hu független ügyvédkereső és közvetítő portál felméréséből.

Családjogi ügyekből (pl.: válás, gyermekelhelyezés) 10 év adatai alapján több, mint 7000 eset érkezett az Ügyvédbróker rendszerébe, Budapestet itt Borsod és Fejér megye követi, Nógrádból pedig messze a legkevesebben, mindössze 88an kerestek ügyvédet családi ügyekben.

A legkülönfélébb büntetőjogi kategóriákban több mint 3000 ember küldte be jogi problémáját, a legtöbb esetet tekintve Pest megyét ebben a kategóriában is Borsod megye követi,  és Vas megyéből érkezik a legkevesebb büntetőjogi eset.

Több mint 2600-an keresték a megfelelő ügyvédet cégügyekben, ahol jelentős mennyiségű időt, energiát, pénzt spórolhatunk meg, ha körültekintően választunk szakembert.

A közösségi média elterjedésével a személyiségi jogok, és annak megsértése is egyre többször kerül előtérbe, több mint ezer ember gondolta úgy, hogy ügyvédi segítséget kér, kis számban jó hírnév megsértésével kapcsolatban, néhány esetben becsületsértés kategóriában, és egyéb, személyhez fűződő jogokban. 10 éves távlatban a legkevesebb ajánlatkérés szerzői jogokkal kapcsolatban érkezett, legtöbbször szellemi termékek, iparjog, védjegyek témakörben.

Az ügyvédbróker egy ajánlatközvetítő rendszer, ahol a beérkezett esetekre a rendszerhez csatlakozott ügyvédek válaszolnak.

Nincs hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Jogi szakcikk
A cégtábla kihelyezésének szabályai – miért kötelező minden cég részére?

A cégeknek számos – széles körben ismert – szabálynak kell megfelelniük, így szinte mindenki tudja, hogy a cég székhelyén cégtáblát kell kihelyezni. De tekintsük át röviden, pontosan milyen szabályok is vonatkoznak rájuk? Melyek a cégtáblával kapcsolatos lényeges előírások? Az act legal | Bán és Karika Ügyvédi Társulás segítségével az alábbiakban …

Jogi szakcikk
Érvényes-e az emailben megkötött szerződés?

Napjainkban egyre elterjedtebbé és gyakoribbá válik az email, mint kommunikációs és szerződéses kapcsolattartási forma, illetve jognyilatkozatok, szerződések, szerződéstervezetek küldésére használt csatorna. Ezért felmerül a kérdés, hogy az emailben megküldött ajánlatok, szerződések, jognyilatkozatok vajon érvényesek-e, keletkeztetnek-e kötelezettséget a küldő, illetve a címzett számára, illetve vita esetén bizonyítékként felhasználható-e, erről kérdeztük az …

Jogi szakcikk
Tisztességtelen piaci magatartás-e követők és likeok vásárlása a közösségi médiában?

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) egyre intenzívebben foglalkozik a véleményvezérek (ún. influencerek) tevékenységével. Mága Zoltán hegedűművész hirtelen megnövekedett követőtáborának, és az ezzel kapcsolatban folyó GVH-s vizsgálatnak a híre számos kérdést felvet a véleményvezérek közösségi médiában kifejtett magatartásával kapcsolatban. A szabályok közt dr. Kocsis Márton, a CHSH Dezső és Társai Ügyvédi Iroda …