Válás és ingatlan ügyben keresnek a legtöbben ügyvédi segítséget az interneten

Jogi szakcikk

Jól látszik, hogy egyre többen veszik igénybe az online felületet ügyvéd keresésben is, ingatlan és család ügyben keresünk legtöbbször ügyvédet az internet segítségével. 10 év alatt több mint 30.000 ajánlatkérés érkezett az ügyvédbróker rendszerébe.

Bár még mindig első helyen szerepel az ismerőseink ajánlása, ha ügyvédet keresünk (ahogy sok más szakterületen is), azonban egyre többen használják ki az internet adta lehetőségeket, hogy objektíven, több ügyvéddel találkozva, ajánlataikat meghallgatva válasszák ki a számunkra legmegfelelőbbet. Ezzel párhuzamosan egyre több ügyvéd is felismerte az internetes megjelenés fontosságát, és az előző évekhez képest már többen rendelkeznek saját honlappal, facebook oldallal, ezzel is építve vállalkozásukat.

A legtöbb, ingatlan adás-vétellel kapcsolatban ügyvédet kereső eset nem meglepő módon Budapestről érkezik, az országosan 3300 jogesetből csaknem a fele, 1400 ajánlatkérés érkezett a fővárosból, ezt követi Győr-Moson-Sopron és Fejér megye, a legkevesebben pedig Vas megyéből kerestek ügyvédet az interneten ingatlanügyben – Derül ki az Ügyvédbróker.hu független ügyvédkereső és közvetítő portál felméréséből.

Családjogi ügyekből (pl.: válás, gyermekelhelyezés) 10 év adatai alapján több, mint 7000 eset érkezett az Ügyvédbróker rendszerébe, Budapestet itt Borsod és Fejér megye követi, Nógrádból pedig messze a legkevesebben, mindössze 88an kerestek ügyvédet családi ügyekben.

A legkülönfélébb büntetőjogi kategóriákban több mint 3000 ember küldte be jogi problémáját, a legtöbb esetet tekintve Pest megyét ebben a kategóriában is Borsod megye követi,  és Vas megyéből érkezik a legkevesebb büntetőjogi eset.

Több mint 2600-an keresték a megfelelő ügyvédet cégügyekben, ahol jelentős mennyiségű időt, energiát, pénzt spórolhatunk meg, ha körültekintően választunk szakembert.

A közösségi média elterjedésével a személyiségi jogok, és annak megsértése is egyre többször kerül előtérbe, több mint ezer ember gondolta úgy, hogy ügyvédi segítséget kér, kis számban jó hírnév megsértésével kapcsolatban, néhány esetben becsületsértés kategóriában, és egyéb, személyhez fűződő jogokban. 10 éves távlatban a legkevesebb ajánlatkérés szerzői jogokkal kapcsolatban érkezett, legtöbbször szellemi termékek, iparjog, védjegyek témakörben.

Az ügyvédbróker egy ajánlatközvetítő rendszer, ahol a beérkezett esetekre a rendszerhez csatlakozott ügyvédek válaszolnak.

Nincs hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Jogi szakcikk
Mi történt pontosan a McDonald’s híres BIG MAC védjegyével?

Az elmúlt hetekben számos cikk jelent meg arról, hogy a McDonald’s elvesztette világhírű BIG MAC védjegyét. De mi is áll a felröppent hír mögött és valóban igaz, hogy ezután bárki szabadon használhatja a világ egyik legismertebb márkáját? A válasz a kérdésekre ennél jóval összetettebb, ezért a szellemi alkotások jogával foglalkozó …

Jogi szakcikk
Black Friday – a GVH bírságolási ünnepnapja?

Hazánkban is egyre népszerűbbé válik az Amerikában a kereskedők ünnepeként is aposztrofált, a karácsonyi szezont indító kiskereskedelmi akciósorozat, a fekete péntek, vagy eredeti nevén Black Friday. Ebben a kiemelt akciózási időszakban azonban nemcsak a fogyasztóknak, de a kereskedőknek is érdemes résen lenni, mert a GVH sem nézi tétlenül az ígérgetési …

Jogi szakcikk
Januártól ellenőrzik a Magyarország biztonsági érdekeit sértő külföldi befektetéseket – a mulasztók súlyos bírságra számíthatnak

Elfogadta az Országgyűlés a Magyarország biztonsági érdekét sértő külföldi befektetések ellenőrzéséről szóló törvényt, amelynek értelmében külföldi befektetők egy meghatározott köre csak az illetékes miniszternek történő bejelentés megtételét és a bejelentés miniszter által történő visszaigazolását követően szerezhet tulajdonrészt, illetve befolyást magyarországi székhelyű gazdasági társaságban. A szabályozás részleteiről az act legal | …