Kezdőlap Fórumok Ingatlanjog Bedőlt banki hiteles ingatlan vásárlása

Ennek a témakörnek tartalma 2 hozzászólás, 3 résztvevő. Utolsó frissítés:  nika1977 7 hónapja, 3 hete telt el.

3 bejegyzés megtekintése - 1-3 / 3
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #41590

  narancs
  Tag

  Üdvözlöm a tisztelt szakértőket!

  Jófogáson találtam egy nagyon jó áron hirdetett budapesti lakást, azonban a telefonálást követően kiderült, hogy bedőlt hitellel terhelt, végrehajtás alatt lévő ingatlanról van szó.

  A lakást nem a tulajdonos vagy a bank hirdette, hanem egy “közvetítő cég”.

  Érdeklődést követően az alábbi e-mailt kaptam tőlük:

  “Tisztelt ………………!

  Telefonbeszélgetésünkre hivatkozva küldöm Önnek a ……………….. Kft. tájékoztatóját.

  Cégünk azoknak kínál nagyon kedvező egyszeri lehetőséget, akik jelen pillanatban ingatlanba szeretnének befektetni vagy akár saját felhasználású célra nagyon olcsón ingatlanhoz akarnak jutni.

  Fontos elmondanom, hogy ezek az ingatlanok mind bedőlt banki hitelesek, aminek a szerződését a bank már felmondta és nagy részük árverezés alatt van.
  Ezen okból kifolyólag kizárólag önerőből /kp vagy utalás/ hitelkiváltás formájában lehet megvásárolni, tehát további hitelből nem finanszírozhatók.

  A kiválasztott ingatlant a helyszínen előlegezni- foglalózni kell és az ingatlanra szánt összegnek innentől számított 30napon belül rendelkezésre kell álljon.

  Ön a banki követelést váltja ki és ezáltal a tulajdoni lap széljegyzetére rákerül, mint a követelés jogosultja és opcionális vételi joggal fog rendelkezni.

  A követelésvásárlás során a piaci árhoz képest jóval olcsóbban /akár 50%/ tud az adott ingatlanhoz jutni, de ez egyetlen kockázati tényezővel jár, az ügylet lebonyolításának időtartamával.3-6 hónap

  Az ingatlan birtokbavételének az ügyintézése 3-6 hónapot vesz igénybe.
  Kulcsátadásig cégünk vállalja az összes felmerülő szerződés elkészítését és tárgyalás lefolytatását.

  Figyelembe véve hogy kínálatunk minden nap változik a foglalások ütemének megfelelően, így az aznapi ajánlatot tartani csak komoly vásárlási elkötelezettség /előleg – foglaló/ esetén tudjuk tartani. Ezért kérjük az előre leegyeztetett időpontban a tárgyalásra felkészülten és pénzügyileg döntőképesen jelenjen meg. /Házastárssal ill. döntéshozóval együtt./ Ellenkező esetben érdektelenség miatt tárgytalannak minősítjük megjelenését.

  Meghatalmazott ill. megbízott megjelenését nem tudjuk elfogadni.
  Kérem vegye figyelembe, hogy a hatályos Ptk. jogszabályok és a banki előírások alapján Önnek titoktartási kötelezettsége van, amiről a megbeszélés elején, magát igazolva, írásban kell nyilatkoznia.

  Kapott, névre szóló meghívóját mindenképpen hozza magával.

  Esetleges akadályoztatás esetén, kérem ezt a megbeszélés időpontja előtt 24 órával jelezze, ellenkező esetben nem tudunk további időpontot biztosítani.
  A fenti feltételek elfogadását válasz e-mailban jelezni szíveskedjen.
  Megbeszélés helyszíne:

  Cím: …………………………………..

  Az első emeleti recepción jelezze, hogy a …………………..Kft. -hez érkezett időpontra.

  Térkép: …………………

  Megbeszélés időpontja:2017……………… ”

  ÉRDEKLŐDNÉK, HOGY MENNYIRE MŰKÖDIK EZ A TÖRTÉNET, NEM ÁTVERÉS? MERT NEKEM NAGYON ÚGY TŰNIK.. VISZONT A LAKÁS MEG NAGYON JÓ ÁRON VAN ÉS NEM TUDOK DRÁGÁBBAT MEGENGEDNI MAGAMNAK…

  #42023

  Kedves narancs!

  Valójában egyszerűbb lenne közvetlenül a végrehajtóval, vagy a hitelezővel beszélni az ügyben, a közvetítő cég kikerülésével. Az mbvk.hu weboldalon rá lehet kereni az ingatlanra, az megadja a végrehajtó személyét, és onnantól közvetlenül meg is lehet keresni (vélhetően még olcsóbban is meg lehet egyezni, nem kell közvetítői díjat fizetni).

  Ez az ügylet egyébként nem jogellenes, de kockázatos.

  #48843

  nika1977
  Felhasználó

  Mi is hasonló cipőben járunk ,csak mi mint albérlők 6 éve,Mint kiderült a tulaj külföldre költözött .az ingatlanon végrehajtás van mi szeretnénk átvenni a tulajdoni lapot kikertük a végrehajtó nevét már tudjuk a bankkot is aki a végrehajtást kéri.Érdemes a végrehajtoval felvenni a kapcsolatot?
  Minket 6 éve a tulaj mint szivességi bérlőként kért meg ügyeljünk a házra és a rezsit fizessük .Mi a házra foritottunk rendbe tettük.A tulaj most ingatlanos céget kért meg hogy hirdesse amiről nekünk most szolt.3 gyermekes család vagyunk 40 év felettiek

  Tisztelettel Monika

3 bejegyzés megtekintése - 1-3 / 3

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.